Zeehondjes      Welpen      Scheepsmakkers      Verkenners      Loodsen      Stam      Vriendenkring      Schipperskring
Welpen - Wij doen ons best!
Wie tussen 8 en 11 jaar is, kan meespelen bij de welpen. Het is typisch voor welpen dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie.
De welp leert samenwerken met de andere. Op kamp, op tocht door het woud, in ons lokaal, tijdens spelletjes. Het draait niet langer om ��n welp maar om een horde van welpen.
De leiding begeleidt de welp in hun groei waarin creativiteit, fysiek, geest, positiviteit worden gestimuleerd en ontwikkeld. Spelend in een horde bouwt een welp aan zijn persoonlijkheid. De vijf pijlers die samenvatten wat in een methode van scouting wordt nagestreefd, dienen hiervoor als steun. Zelfwerkzaamheid, teamwork, medeverantwoordelijkheid, dienstgedachte en engagement.
Zeescouting wil zeggen: het spel van scouting op en rond het water spelen. Van jongsaf worden ze, plonzend en zwemmend vertrouwd met het water. Ook voor de welpen is waterwenning van groot belang voor hun verdere groei binnen de zeescouts. Om dit op te bouwen worden er "water-vergaderingen" gehouden zoals, zwemmen, roeien, kanoën, zeilen, varen en waterspelletjes.
 
02/12: Sinterklaas
09/12: Ruiltocht
16/12: Koekjes bakken
 
Kamp07 - St. Amandsberg
De Knook van Azmor
 
Arendsheem
 
 
 
Schrijf je hier in
 
De wet
Ik zeg wat ik voel
Gruwel van vals gezwets
Bereik eerlijk mijn doel,
zonder dat ik iemand kwets...

Ik respecteer alles wat leeft,
en de Kracht die leven geeft.

Ik voel me een,
met de wereld om me heen.
Hou niet van nep,
en deel alles wat ik heb.

Want niemand is alles
Niemand is niets
Iedereen is altijd iets...
De Leiding
CALLIER MATS
ANCKAERT LANCE
VANASSCHE LAURA
VANWYNSBERGHE ARTHUR
LEENKNECHT MARIE
WOSTYN EMKE